B-ploeg neemt afscheid van co-wegkapitein.

Op de nationale feestdag stonden 14 dorpsvrienden klaar voor een ritje richting Destelbergen, Wetteren, Massemen, Oosterzele. Goed voor een tocht van 73km. Op het einde van de rit namen toch 5 mindere goden een shortcut in Uitbergen. Twee dorpsvrienden voegden echter 2 lussen toe aan de rit en kwamen zo met 82km op de teller.

De 2: Marc en Niels.

De 12: Johan, Gert, Klaus, Rudi, Eric, Eddy, Luc, Kristiaan, Patrick, Paul, Ronny en Tom.

Jean-Claude fietste in zijn eentje 58km bij elkaar en onze vriend Jefke Peelman profiteerde van het mooie weer om een tochtje te maken van 42km.

Na de rit namen we in stijl afscheid van vriend Eddy, een van de 2 wegkapiteins bij de B-ploeg, omdat vriend Eddy volgende week verhuist naar het verre West-Vlaanderen, ma how zeg! We namen nog een groepsfoto, de wegkapiteinsband werd plechtig overgedragen aan onze bergkoning. De groep heeft echter voorbehoud aangetekend tegen deze benoeming, dus Eric zal een paar weken moeten proefdraaien als wegkapitein. Tijdens de laatste dorpsvriendenrit mocht Eddy ook nog eens passeren voorbij het oude lokaal van zijn oude fietsclub WTC Lambroek, van afscheid nemen in stijl gesproken ...

Ik zal Eddy missen, vooral omdat ik nu vanaf volgende week aan kop zal moeten rijden.

Eddy,

Het ga je goed in Gullegem, toch hopen de dorpsvrienden je nog één keer (of meerdere keren) te mogen begroeten op een zondagsrit, mogelijks is er zelfs hier of daar een logeerplekje beschikbaar bij een dorpsvriend.

Verslaggever: Tom

Volgende week: rit Le Forestier