Nieuwe wegkapitein ......

Met 12 dorpsvrienden werd er op pad gegaan voor een ritje van 65km, de A’s gaven te kennen om mee de afstand van de B’s te fietsen. Het was ook de eerste rit zonder wegkapitein Eddy, die hopelijk al volledig geïnstalleerd is in Gullegem, vriend Eric had nochtans de koffie al klaar gezet om 7u50 (Eddy haalde Eric altijd op rond tien voor acht).

Onderweg ontpopte onze nieuwe wegkapitein/gele/groene trui en bergkoning zich tot een ware duivel-doet-het-al. Hij reed de hellingen mee naar boven met de beteren, op het einde moeide hij zich zelf in de spurt tijdens de finale op de Scheldedijken. De B’s bleven verweest achter terwijl Eric met de A’s richting terras vlamde.

Onderweg kreeg vriend Paul af te rekenen met pech, een lekke band werd vervangen door de vaste mechanieker van de ploeg Marc, tevens het sein voor Eric om goede punten te scoren voor zijn examen van wegkapitein. Hij begon spontaan de banden van VDP op te pompen. Na enkele hectometers stond Paul terug aan de kant, blijkbaar zat het euvel in de buitenband en moest er opnieuw een nieuwe binnenband gestoken worden. Vriend Paul zal dus in de kosten vallen.

Ondertussen werd vriend Eric toch ongedurig tijdens het wachten, zijn gellekes waren blijkbaar al aan het werken en voor de ketenen was het nog ietsje te vroeg.

Door de dubbele pech dienden we de afstand in te korten en kwamen we met 55km op de teller bij Marie-Jeanne aan.

Fietsers: Geert, Luc, Kristiaan, Tom, Marc, Niels, Gert, Paul, Rudi, Eric, Klaus en VDP.

Gele trui:
1. Eric 1459km
2. Rudi 1439km
3. Klaus 1430km

Groene trui (Regelmatigheidsklassement)
1. Marc en Eric 23 ritten
2. Rudi, Klaus en Tom

Bergklassement
1. Eric

Ik hoorde onlangs ook nog dat Eric ten volle voor de gele trui wil gaan, dit is slecht nieuws voor de andere dorpsvrienden, want deze waren vol spanning aan het aftellen naar Kalken kermis, zodat de voorsprong van Eric kan teniet gedaan worden… Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Verslaggever: Tom

Volgende week: Sint-Lievens-Esse