Historiek

De wielerclub ging van start in 1965 met het organiseren van wedstrijden. Wedstrijden zowel op de weg als in het veld.

Werd de beginfase vooral gekleurd vanuit een groot supportershart voor de fietsende postbode Jozef Peelman, dan groeide vrij snel de club uit tot én een supportersclub én een organiserende club én een wielertoeristenclub.

Niet alleen organiseerde in 2012 de club sinds 47 jaar wielerwedstrijden en veldritten, maar was het ook exact 36 jaar geleden dat de wielertoeristenclub het levenlicht zag.

Het was toen onder de stuwende kracht van Hendrickx Edwin (de allereerste voorzitter) en verder Peelman Honoré, De Thaey Willy, De Bruycker Herman, De Geest Raf en zovele anderen dat de wielertoeristenclub in het najaar van 1976 werd gesticht. In 1977 werd een eerste volledig wielerseizoen afgewerkt.

2012, werd een scharnierpunt. De club koos voor enig "professionalisme" ter bescherming van de vele vrijwillige medewerkers, voor een transparant financieel beleid én een sportief beleid waar elkeen aan zijn trekken komt. Waar sinds 2010 én de organiseren wielerclub én de toeristenclub versmolten tot één club, werd op 01 augustus 2012 de club omgevormd tot een juridische vennootschap met het statuut van een vzw.

lees meer